Afscheid van de plastic brevetpas


Afscheid van de plastic brevetpas
Vanaf 15 april 2020 ontvangen alle nieuwe PADI-duikers en -leden na brevettering een elektronische PADI-brevetpas (de PADI eCard ™) in plaats van een fysieke brevetpasje. Om PADI-leden nu en in de toekomst te ondersteunen, biedt de overstap naar de eCard een efficiëntere service aan klanten.
 

In dit digitale tijdperk waarin efficiëntie, duurzaamheid en gemak de sleutel zijn in je dienstverlening heeft het regionale hoofdkantoor van PADI de feedback van leden en cursisten over PADI-brevetpasjes ter harte genomen. Voortaan ontvangen daarom alle nieuwe PADI-cursisten als zij gebrevetteerd worden een PADI eCard in plaats van een plastic brevetpasje. Dit maakt snelle, gemakkelijke verwerking mogelijk, minimaliseert vertragingen en biedt een algehele betere klantervaring voor cursisten en leden bij brevettering. PADI eCards zijn daarnaast beter voor het milieu omdat er minder plastic wordt gebruikt!
 

Download de nieuwe PADI App™
De vernieuwde PADI App toont PADI eCards in de volgende 10 talen: Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands en Spaans. De nieuwe PADI App is nu beschikbaar voor zowel iOS als Android. PADI eCards die verwerkt worden op of na 15 april 2020 zijn direct te downloaden.
 

Om hun PADI eCard te krijgen moeten PADI-duikers eerst inloggen aan de hand van hetzelfde e-mailadres dat zij opgegeven hebben bij de brevetaanvraag. Daarna moeten zij de volgende stappen doorlopen:
• de PADI-app downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play Store
• de PADI-app opstarten
• inloggen met hun PADI-gebruikersnaam en wachtwoord
 

De PADI-app biedt nieuwe en verbeterde functies. Zo kan de duiker aantonen dat hij een duikbrevet heeft. Daarnaast kan hij dankzij de tutorials, handsignalen en het leggen van diverse type knopen, nog eens doornemen. Verder bevat de app duikchecklisten en de ‘Pro Check’, en dit allemaal via zijn mobieltje.
De nieuwe PADI App heeft ook een logboek.
 

Fysieke brevetpas nog steeds verkrijgbaar
Wellicht willen sommige duikers naast hun eCard ook een fysieke pas. Zij kunnen een dergelijk pasje tegen het reguliere tarief aanvragen. Fysieke PADI -brevetpasjes bestaan voor 70 procent uit gerecycled plastic.
 

#minderplastic #duurzaam

Dit bericht is geplaatst op 3 april 2020.

Reacties zijn gesloten.