Nieuw handsignaal: de ‘P’ van Plastic


Het Plastic handsignaal
Een groep Nederlandse duikers en duikbedrijven introduceren samen met de Plastic Soup Foundation een nieuw handsignaal voor duikers: de ‘P’ van Plastic.
 

Zeedieren raken verstrikt in plastic of zien het aan voor eten. Jaarlijks sterven hierdoor miljoenen vissen, vogels en zoogdieren op een wrede manier.
Ook maakt plasticsoep de koraalriffen ziek, plastic werkt namelijk als een magneet op gifstoffen en bacteriën liften er gemakkelijk op mee.
Een ramp voor het onderwaterleven en een bedreiging voor dat wat wij zo graag doen: genieten van duiken!
 

Duikers gebruiken onder water handsignalen voor inktvissen, schildpadden en haaien, maar nog niet voor de grootste vervuiler van onze oceanen: plastic.
Als het zo doorgaat, zit er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen. Bij uitstek duikers zien hoe snel de zee en koraalriffen vervuild raken.
 

Daarom introduceert een groep duikbedrijven en duikers samen met de Plastic Soup Foundation een nieuw handsignaal: de ‘P’ van Plastic, met dit teken kunnen duikers onder water aan hun buddy laten weten dat ze plastic zien en dat ze dit willen meenemen en opruimen.
Het doel van dit handsignaal is dat wereldwijd zo veel mogelijk duikers zelf in actie komen en hun buddy en omgeving motiveren om te helpen met het opruimen van plastic afval.


De initiatiefnemers
Dit handgebaar is een initiatief van een diverse groep Nederlandse duikbedrijven (waaronder een duikreisbureau, -opleider, -leverancier en -mediaplatform), amateurduikers en de Plastic Soup Foundation.
De missie van de Plastic Soup Foundation is: ‘No plastic waste in our water!‘
 

Bron: https://duikeninbeeld.tv/nieuw-handsignaal-voor-duikers-de-p-van-plastic/

Dit bericht is geplaatst op 29 januari 2019.

Reacties zijn gesloten.