Wat is beter,…leren duiken in Nederland of in het buitenland?


leren duiken in Nederland of in het buitenland?
Wat is beter,…leren duiken in Nederland of in het buitenland?
 

Deze vraag krijgen wij vaak en het antwoord is eenvoudig, voor beide is wat te zeggen en wij verzorgen beide concepten.
 

Of je nu je PADI duikbrevet in Nederland wilt gaan halen of in het buitenland,…het programma en de inhoud is hetzelfde enkel de periode waarover je het doet verschilt.
Een duikopleiding in Nederland duurt meestal een paar maanden, in het buitenland gaat het vaak in 3-4 dagen en dat kan ook omdat je een paar dagen ‘full-time’ met duiken bezig bent.

Vaak wordt er gezegd dat leren duiken in het buitenland kwalitatief niet goed is omdat er enkel aan commerciële resultaten wordt gedacht, dit zou niet mogen zeker niet bij PADI duikscholen want PADI duikscholen staan onder strenge controle en veiligheid staat altijd bovenaan!
 

Als er in het buitenland geen Nederlandse instructeurs zijn kan leren duiken in het buitenland soms wel een taalbarrière opleveren.
(Wij zijn verbonden aan Dive College Lanzarote, een Nederlands PADI 5 STAR Instructor Development Centre, dus geen taalbarrière)
Een ander aspect is het zicht onderwater en het klimaat, vaak zijn die in het buitenland beter maar ook onze Nederlandse wateren zijn mooi onderwater.
 

Voor beide valt dus wat te zeggen en wij bieden je beide concepten,…kies wat het beste bij jou past.
 

Dit bericht is geplaatst op 26 februari 2020.

Reacties zijn gesloten.